вицове

В този раздел на нашият сайт, наречен „Вицове за климатици“ можете да се позабавлявате, но и едновременно с това да получите малко полезна информация свързана с предлагането на климатични инсталации на българският пазар, която може да Ви предпази от някои стандартни заблуди и трикове, често използвани от търговците на климатична техника.

Нагоя, Осака, Хоккайдо и Йокохама са японски климатици! 

     Уви, изброените марки не са японски, а китайски, а това, че са с имена на японски градове е маркетингов трик. „По цените ще ги познаете.“ Това обаче не пречи на някои търговци в България да лъжат потенциалните си клиенти, че са японски.
                              Японски климатик на цена от 850 лв.!!! 
    Наивно е да се вярва, че е възможно нов японски климатик да струва толкова евтино. Възможно е само ако климатикът е втора ръка. Климатичните системи, които са произведени в Япония от реномирани производители, като например серията DAISEIKAI на TOSHIBA, стартират с цени от около 1900 – 2100 лв. за най-малките модели.
                      Качествен и естетичен монтаж на климатици за 150 лв.!!!
(С включени в цената материали.)
 
    За съжаление и това не може да се случи, но има немалко хора, които вярват на подобни оферти. Защо не може да стане, можете да прочетете в статията Проблеми на бизнеса с климатици в България„. Най-неприятно е, когато човек се увери в това от собствен опит, защото „евтиното“ най-често излиза по-скъпо от „скъпото“.
                                      Климатик с безплатен монтаж! 
    Това, както вероятно се досещате, не е нищо друго, освен търговски трик за наивници. Както няма безплатен обяд, така няма и такова нещо като безплатен монтаж на климатик. Не е трудно да се досетим, че цената за монтаж на климатика е включена в цената на самия климатик, както и че подобни „промоции“ могат да правят само фирми вносители. Подобни практики изкривяват пазара на този вид услуги, което в крайна сметка води до ниско качество, монополи и невъзможност за истинска конкуренция между фирми вносители и такива, които не са вносители.
 
       Най-новата уникална и иновативна концепция дизайнерски климатици на българския пазар!  Климатични системи, които не се нуждаят от никакво обслужване и не консумират ток!   

            Забележка: Само ако сте закупили климатика, за да го гледате колко е красив, но не и ако го ползвате!
        
          Обаждане в сервиз за климатици:
      – Ало, добър ден. Климатикът ми е толкова замръзнал, направо е буца лед!
      – Здравейте. Първо, изключете климатика, след това изтичайте до магазина за уиски…  

This entry was posted in Вицове за климатици. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.