вицове

В този раздел на нашият сайт, наречен „Вицове за климатици“ можете да се позабавлявате, но и едновременно с това да получите малко полезна информация свързана с предлагането на климатични инсталации на българският пазар, която може да Ви предпази от някои стандартни заблуди и трикове, често използвани от търговците на климатична техника.

Нагоя, Осака, Хоккайдо и Йокохама са японски климатици! 

     Уви, изброените марки не са японски, а китайски, а това, че са с имена на японски градове е маркетингов трик. „По цените ще ги познаете.“ Това обаче не пречи на някои търговци в България да лъжат потенциалните си клиенти, че са японски.
                              Японски климатик на цена от 850 лв.!!! 
    Наивно е да се вярва, че е възможно нов японски климатик да струва толкова евтино. Възможно е само ако климатикът е втора ръка. Климатичните системи, които са произведени в Япония от реномирани производители, като например серията DAISEIKAI на TOSHIBA, стартират с цени от около 1900 – 2100 лв. за най-малките модели.
                      Качествен и естетичен монтаж на климатици за 150 лв.!!!
(С включени в цената материали.)
 
    За съжаление и това не може да се случи, но има немалко хора, които вярват на подобни оферти. Защо не може да стане, можете да прочетете в статията Проблеми на бизнеса с климатици в България„. Най-неприятно е, когато човек се увери в това от собствен опит, защото „евтиното“ най-често излиза по-скъпо от „скъпото“.
                                      Климатик с безплатен монтаж! 
    Това, както вероятно се досещате, не е нищо друго, освен търговски трик за наивници. Както няма безплатен обяд, така няма и такова нещо като безплатен монтаж на климатик. Не е трудно да се досетим, че цената за монтаж на климатика е включена в цената на самия климатик, както и че подобни „промоции“ могат да правят само фирми вносители. Подобни практики изкривяват пазара на този вид услуги, което в крайна сметка води до ниско качество, монополи и невъзможност за истинска конкуренция между фирми вносители и такива, които не са вносители.
 
       Най-новата уникална и иновативна концепция дизайнерски климатици на българския пазар!  Климатични системи, които не се нуждаят от никакво обслужване и не консумират ток!   

            Забележка: Само ако сте закупили климатика, за да го гледате колко е красив, но не и ако го ползвате!
        
          Обаждане в сервиз за климатици:
      – Ало, добър ден. Климатикът ми е толкова замръзнал, направо е буца лед!
      – Здравейте. Първо, изключете климатика, след това изтичайте до магазина за уиски…  

This entry was posted in Вицове за климатици. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *